Loppukiri

Odottavan aika on pitkä. Koska tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä on tulevan lapsen (toivottavasti pian koittava) syntymä, kirjoittelen vielä viimeisiä raskausajan treenikuulumisia… ja haaveilen jo kevään ja kesän treeneistä ja kilpailuista.

Nyt on siis menossa raskausviikko 39 ja ensi viikolla on laskettu aika. Treenit jatkuvat edelleen voinnin mukaan. Tässä esimerkkinä lähipäivien harjoittelua:
Lauantai: 3500 m uintitreeni, 1h10min
Sunnuntai: 2h sauvakävelylenkki (peruskestävyyttä)
Maanantai: Aamulla salitreeni (perus- ja kestovoimaa), illalla 50 min vesijuoksu + 50 min uinti 2200m (pääosin tekniikkaa) + kävelyt hallille ja takaisin
Tiistai: Kehonhuoltopäivä eli aamulla 1h vesijuoksu, päivällä 1,5h äitiysjooga, illalla vielä putkirullausta ja dynaamisia venytyksiä
Tänään on luvassa luultavasti kävelylenkki päivällä ja uintia illalla.

Vesilajit sujuvat siis kaikkein parhaiten. Vaparia uidessa jopa välillä unohdan olevani raskaana, vaikka toki keskivartalon köli vähän painaakin. Vaaka-asennossa lantioon ei kuitenkaan kohdistu painetta ja siksi uinti tuntuu hyvältä. Pitkissä uinneissa, kuten lauantain treenissä, täytyy kyllä ottaa pullari viimeistään loppuvaiheessa avuksi – keskivartalon lihakset kun eivät ole normaalisti käytössä, alkaa uintiasento muuten tipahtaa. Salamatkustaja taitaa myös nauttia uinneista, onhan vesi sille tuttu ympäristö.

Tiukkoja vihlaisuja lantioon ja lonkkiin, harjoitussupistuksia ja muita asiaankuuluvia oireita toki on, mutta muuten olen suhteellisen toimintakykyinen. Päivien suhteen on isoja eroja ja olen oppinut olemaan tekemättä liian tarkkoja suunnitelmia – menen treeneissä päivän fiiliksen mukaan. Uskon, että runsaan kehonhuollon ja lihaskuntoharjoittelun ansiosta olen saanut pidettyä esim. selkäni aika hyvässä kunnossa. Varpaankynsien lakkaaminen näyttää aikamoiselta akrobaattisuoritukselta, mutta onnistuinpahan siinäkin. Salitreenit ovat sujunueet yllättävänkin hyvin. Tosin huomaan runsaan uinnin ja yläkroppaan painottuvan lihaskuntotreenin näkyvän jo vähän turhankin leveänä hartialinjana.

Vaikka kaikki on mennyt suhteellisen hyvin ja neuvolassa saan kehuja erinomaisista arvoista, alan kyllä olla jo aika kypsänä tähän odottamiseen: 9 kuukautta on loppujen lopuksi tosi pitkä aika eikä kärsivällisyys varsinaisesti kuulu parhaimpiin puoliini. Haluaisin kovasti jo nähdä tulokkaan ja päästä aloittamaan uutta elämänvaihetta. Ehkä hankalinta tässä ”lomailussa” on se, että kun kerrankin olisi aikaa keskittyä itseensä enemmän, ei voi kuitenkaan liikkua ihan normaalisti. Ja mielessä rummuttaa lisäksi koko ajan hieman huono omatunto töistä, joita voisin vielä tehdä ja samalla huoli taloudellisesta puolesta. Ja tiedän, on tyhmää valittaa näin pienistä asioista, mutta saanpahan kirjoittaa omassa blogissani mitä haluan 🙂

Onneksi jouluaika tuo kaikkea lisäpuuhaa ja olenkin kerrankin harvinaisen ajoissa hankkinut jo kaikki lahjat ja paketoinut niitä huolella sekä leiponut yhden joulukakun pakkaseen. Lapsen pieni huone on sisustettu, tavarat hankittu ja sairaalakassi (joka muuten on triathlon-kisakassini) on pakattuna. Uskon, että tuleva lapsemme tietää olevansa erittäin odotettu ja rakastettu.

Lopuksi vielä katsaus lapsen syntymän jälkeiseen aikaan urheilun osalta.

  • Ilmoittauduimme tammi-helmikuun vaihteessa järkestettävään Turku Triathlon Weekendin harjoitusleirille ja toivon pääseväni osallistumaan ainakin osaan harjoituksista. Varsinainen Turku Triathlon Weekend järjestetään ensi elokuussa ja valittavana siellä on sprintti- sekä puolimatka ja lasten sarjat. Kisakeskuksena toimii Turun Linnan ympäristö ja uskon, että luvassa on huikean hieno kisa. Ainakin meidän kalenteriimme tuo kilpailu on merkattuna. Katso lisää http://shop.sbrfinland.com.
  • Jos lumitilanne sallii, osallistumme varmaan johonkin hiihtotapahtumiin vuoropäivinä.
  • Huhti-toukokuussa lähdemme koko perheen voimin Mallorcalle harjoitusleirille, jossa itse toimin taas perinteisesti yhtenä valmentajista. Tämä toki vielä pienellä varauksella.
  • Ensimmäinen maraton lapsen syntymän jälkeen on luvassa luultavasti niin ikään Turussa, Paavo Nurmi maratonilla, johon osallistun Team Tahto -valmennusryhmäni kanssa. Tuota ennen tarkoituksena on juosta ainakin HCR.
  • Triathlonien osalta osallistun luultavasti Vantaa Triathlonille, Joroisille, Kuopio Triathlonille ja Turku Triathlon Weekendiin.
  • Syksyllä olisi sitten vuorossa vielä Berliinin maraton

Mitään kummempia aikatavoitteita en ensi kesäksi vielä aseta – katsotaan, miten arki ja treenit lähtevät sujumaan.

Hyviä treenejä kaikille, minä jatkan odottelua, uintitekniikkaharjoituksia ja joulupuuhasteluja. Onnellista joulun aikaa!

-Johanna

Koska mahakuvia pitää kuulemma laittaa, tässä edustavat kotiverkkari-selfiet 😉

Pakollinen mahakuva edestä...
Pakollinen mahakuva edestä…
… ja sivulta.
… ja sivulta.

5 vastausta artikkeliin “Loppukiri”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: