26

Hups. Siinä se kesä meni ja blogin kirjoitus jäi. Lomaa ennen piti saada maailma valmiiksi ja lomalla koetin avata konetta mahdollisimman vähän.

Nyt on kuitenkin jo viikko 27 alkamassa, hurjaa. Vointi on edelleen hyvä, mitä nyt pieniä kiristyksiä välillä on, kun maha venyy. Ulkopuolisten kommenteista päätellen näytän ilmeisesti hyvin raskaana olevalta, kun moni ei meinaa uskoa, että laskettuun aikaan on vielä yli kaksi kuukautta.

Lomalla olimme aluksi korkeanpaikan leirillä Pohjois-Italiassa (rv 21-22). Vaellukset yli 2km korkeudessa sujuivat hyvin ja maisemat olivat huikeat. Emme tehneet ihan tiukimpia kivikkohuiputuksia, sillä 2,5 -vuotiaamme matkusti kantorepussa isänsä selässä ja minulla taas oli salamatkustaja kyydissä – kumpaakaan ei huvittanut pahemmin kaatuilla tai kompuroida.

IMG_8605

Etelä-Tirolia voin suositella lämpimästi retkeilyhenkisille lapsiperheille. Kabiinilla pääsi helposti upeisiin maisemiin ja lapset otettiin ilahduttavan hyvin huomioon: rinkassa matkustamisen jälkeen esikoinen sai hien pintaan pomppimalla rinnekahvilan trampoliinilla tai seikkailemalla pomppulinnassa. Myös vuorilla vapaana laiduntavat lehmät, lampaat, hevoset ja alpakat tekivät vaelluksista myös reppumatkustajalle mielenkiintoisen.

Etelä-Tirolin mäkimaastoissa tein myös lyhyitä juoksulenkkejä (jotka tosin piti tehdä tosi aikaisin aamulla helteen vuoksi) ja yhtenä päivänä myös maantiepyörälenkin vuokrapyörällä. En tiedä, oliko hyvällä ruoalla myös osuutta asiaan, mutta maha tuntui tuplaavan kokonsa muutaman viikon aikana.

Perhelomailun ja treenien yhteensovittamista jatkoimme mökkireissuilla. Pohjanmaalle ajaessamme mies pudotti minut pyörän kanssa pois kyydistä noin 65km ennen määränpäätä ja ajelin lakeuksista nautiskellen loppumatkan samalla, kun mies ja lapsi kävivät kaupassa ja roudasivat tavarat. Pointsit miehelle.

Seuraavalla viikolla sama meno jatkui ja sain tehtyä 75 ja 55 km lenkit mökkisiirtymiä hyödyntäen. Ajo sujui vielä ihan hyvin mahasta huolimatta. Nostin maantiepyöräni tangon niin ylös, kuin sen saa ja henkselimalliset pyöräilyhousut antavat mahalle mukavasti tilaa… Toki ajelin sykkeitä seuraillen pk-alueella ja kevyellä tuntumalla, mutta eivät vauhdit silti merkittävästi jääneet normaaleista. Märkäpukikin mahtui vielä juuri ja juuri kiinni, vaikkakin vähän liitoksistaan natisten ja sain muutaman upean avovesitreeninkin tehtyä.

IMG_8716

Juoksut jatkuvat vielä ja kaivoin taas myös tukivyön käyttöön. Juoksujen, kuten muidenkin treenien suhteen on vaan unohdettava liika suunnitelmallisuus. Lenkille lähtiessä ei voi tietää, millainen päivä tänään on ja päivän tuntemuksia pitää kunnioittaa. Parhaiten juoksut sujuvat aamuisin, kun keho on levännyt eikä ruoka ja neste vielä tuo lisäpainetta mahaan. Oma tekniikkani on hyvin taloudelliseksi hiottu, joten pystyn juoksemaan ilman tunnetta, että maha hyppisi tai venyisi sinne tänne.

Treenien suhteen tulee kuitenkin muistaa, että joka raskaus on todella yksilöllinen. Mikä toimii tai tuntuu hyvältä minulla, ei välttämättä tunnu toisella enää hyvältä. Lisäksi treenitausta vaikuttaa huimasti. Itse olen keventänyt treenejä todella paljon ja liikun tuntemuksiani tarkasti kuunnellen, mutta silti treenimääräni tuntuvat jollekin toiselle  hurjilta. Tämän suhteen toivoisin monelta pientä asennemuutosta. Ei ole olemassa tiettyä kaavaa, jolla kaikkien pitäisi edetä. Ja edelleen, raskaus ei ole sairaus.

Tässä ote treenipäiväkirjastani (rv 26):
Ti: Juoksu 1,5h PK (pidempi aamulenkki kevyellä tuntumalla, tuntui hyvältä)
Ke: Bodypump 60 min (vatsat omilla liikkeillä soveltaen, penkkipunnerruksissa laudan toinen pää reilusti nostettu, kyykyissä kevyemmät painot).
To: Spinning 50 min (ohjaus, itse mukana tehden) + coretreeni 20 min
Pe: Bodypump 60 min + juosten salille ja takaisin 15 min. Matkustus Tahkolle.
La: 30 min aamuvenyttely. 12h asiakkaiden kannustamista Tahkon triathlonilla. Kaikki 40 pääsivät onnellisesti ja hyvissä voimissa maaliin!
Su: Lepopäivä, matkustus Tahkolta kotiin (illalla venyttelyä autossa istumisen jälkeen)
Ma: Spinning 50 min (ohjaus) + asiakkaan kanssa juoksua ja tekniikkaharjoituksia 30min
Ti: Juoksu yhteensä 1,5h (siirtymiä paikasta toiseen ja asiakkaan kanssa radalla, välissä 4x200m reipasta) + kuntopiiri kehonpainolla 30 min (toisen asiakkaan treeniä valvoessa)
Ke: Kevyt uinti 2100 m (43min) + hieronta 1h
To: Spinning 50 min (ohjaus) + salitreeni 1h

Nautin joka treenistä ja kropalle ehdottomasti rankinta on pitkä autossa istuminen tai pitkään paikallaan seisominen – tuntuu, että tuolloin joka paikka jumittaa ja väsymys iskee päälle. Onneksi väsymys on kuitenkin vain hetkellistä.  Töissä oleminen on kuitenkin tavallaan kevyempää, kuin lomalla koko ajan 2,5 vuotiaan kanssa touhuaminen – vaikka teen osin fyysistä työtä, saan sentään hetkeksi hengähtää rauhassa syömään 😉

Työt jatkuvat täysipainoisesti vielä lokakuun puoliväliin asti. Tarkoituksena olisi vielä aloittaa yksi äitiyspilatesryhmä. Tässä lisää nettisivuillani, toivottavasti pian.

Lihastohtori Juha Hulmin blogissa Mari Stenman on koostanut ansiokkaasti raskausajan fysiologisia muutoksia. Kannattaa tutustua: https://lihastohtori.wordpress.com/2015/04/28/voimaharjoittelu-raskaus-stenman/

IMG_8795

Hyviä vointeja kaikille!

Johanna

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: